Συνεχίζεται ......

μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με το σχολείο αλλά και στους ανθρώπους που έζησαν και εργάστηκαν στους χώρους του στις ακόλουθες διευθύνσεις

στην zisis1957@gmail.com

Σας ευχαριστώ

Ο Διαχειριστής του blog

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

βεβαίως…. βεβαίως …..

Και ψάχνοντας στις πολλές φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν και θα εκτεθούν στις εκδηλώσεις του σχολείου βρήκα και μια του συλλόγου των καθηγητών πριν το 1940 βεβαίως… βεβαίως ……


Χρησιμοποιώ την παραπάνω έκφραση γιατί μου θυμίζει κάτι από μια παλιά καλή ασπρόμαυρη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.


Και επειδή βεβαίως…. βεβαίως …..

η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν το 1940 κάποιοι από αυτούς ίσως χρησιμοποιούσαν και την πρώτη σφραγίδα του σχολείου (1935-1940) όπως αυτή φαίνεται στην διπλανή εικόνα από τις απεικονίσεις των σφραγίδων του σχολείου μας.


3 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Στη σελίδα:
    http://users.otenet.gr/~stratari/79/
    υπάρχουν φωτογραφίες από την πρόσφατη (6-6-2009) συνάντηση των αποφοίτων του 1979.

    Να 'στε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά ποιανού ιδέα ήταν να μπει μαθήτρια με ποδιά στην αφίσα του Αρρένων; Την είχε ο γραφίστας κάβα από αφίσα του Θηλέων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ιδέα της αφίσας βεβαίως … βεβαίως … ανήκει στην κοπέλα που στην σχεδίασε και η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που λέτε.
    Όμως όπως σωστά υποστήριξε η δημιουργός της το Γυμνάσιο λειτουργεί σαν Αρρένων (δηλ. μόνο για αγόρια ) για περίπου 20 χρόνια από τα 80 χρόνια λειτουργίας του. Δηλαδή για 60 περίπου χρόνια ήταν μικτό ή λειτουργούσε κάποιες χρονιές το πρωί για αγόρια και το απόγευμα για κορίτσια.
    Άλλωστε από τις φωτογραφίες που θα εκτεθούν στην έκθεση φαίνεται αυτό που αναφέρω παραπάνω. Πολλές από αυτές είναι με μαθήτριες με ποδιές ή χωρίς ποδιές στις νεότερες και φυσικά σε παλαιότερες υπάρχουν οι διευθυντές αρρένων και θηλέων ξεχωριστά.
    Άρα μάλλον έχει δίκαιο η δημιουργός της αφίσας
    Και η φωτογραφία που χρησιμοποίησε η κοπέλα είναι αυτή που υπάρχει στο blog στην ανάρτηση της 29ης Απριλίου με τίτλο «Δράμα τη 23-2-1952» και κατά γενική ομολογία είναι μια πολύ όμορφη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναρτήστε το δικό σας σχόλιο