Συνεχίζεται ......

μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με το σχολείο αλλά και στους ανθρώπους που έζησαν και εργάστηκαν στους χώρους του στις ακόλουθες διευθύνσεις

στην zisis1957@gmail.com

Σας ευχαριστώ

Ο Διαχειριστής του blog

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Διαγωνισμός στη μνήμη Βασίλη Ξανθόπουλου

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 27 Ιουνίου υπάρχουν και οι βραβεύσεις των μαθητών που διακρίθηκαν στο φετινό διαγωνισμό στη μνήμη Βασίλη Ξανθόπουλου μαθητή και απόφοιτου του Γυμνασίου Αρρένων Δράμας. Ο διαγωνισμός γίνεται από το 1992 κάθε χρόνο στο σχολείο μας.

Από το 1991 δίνεται το
Διεθνές Ερευνητικό Βραβείο "Βασίλης Ξανθόπουλος" και από το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας "Ξανθόπουλου-Πνευματικού" το οποίο τα τελευταία χρόνια απονέμεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία λοιπόν των φετινών εκδηλώσεων από την αδελφή του κ. Ευγενία Ξανθοπούλου -Ανδρουλάκη, έφτασαν στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Δράμας δύο φάκελοι με προσωπικά του αντικείμενα (βραβεία διεθνών οργανισμών, πτυχία, επιστημονικά έγγραφα,φωτογραφίες κλπ) τα οποία μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα παραμείνουν στο σχολείο που ο Βασίλης ολοκλήρωσε την Γυμνασιακή του εκπαίδευση.

Εκ μέρους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου

ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την κ. Ευγενία .

Η κ. Ευγενία που ζει στην Αθήνα αλλά και ο φίλος του κ. Τενεκετζής Δημοσθένης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan (που προσφέρει ένα από τα βραβεία) μας υποσχέθηκαν ότι θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Δημοσιεύω εκ των προτέρων δύο φωτογραφίες που νομίζω ότ
ι έχουν ενδιαφέρον

Στην πρώτη το πρώτο βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον Βασίλη Ξανθόπουλο τον Ιούλιο του 1969.
Αντιλαμβάνεστε ίσως το μέγεθος της επιτυχίας ενός επαρχιώτη μαθητή πριν 40 χρόνια ακριβώς.

Στη δεύτερη την ίδια χρονιά είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου μας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1968.

Στη φωτογραφία περιλαμβάνονται εκτός από τον μακαρίτη το Βασίλη τον Ξανθόπουλο από την ΣΤ' τάξη του Γυμνασίου, ο Βασίλης ο Τσιαμπούσης από την Δ', ο Βαγγέλης ο Φουντουκίδης από την Γ' και ο Αριστείδης Χατζημιχαήλ από την Β'. Δεν θυμάμαι τα ονόματα από τους παραστάτες της Α' και της Ε' τάξης

(ευχαριστώ τον κ. Χατζημιχαήλ για τις πληροφορίες)

Και επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια φράση αφιερωμένη στο Βασίλη Ξανθόπουλο από την δημοσίευση της κ. Πιπίτσας Γιαννάκη στο φύλλο της εφημερίδας «ΗΧΩ» της Δράμας με ημερομηνία 10 Μαϊου 1997

« Πίσω ξανά ας τρέξουμε στην ασπρόμαυρη φωτογραφία για να ναι μαζί μας και ο Βασίλης !! »

6 σχόλια:

  1. Ζήση, δε νομίζω δεξιά να είναι ο Τενεκετζής. Στην σημαία, ως γνωστόν, εκπροσωπούνται όλες οι τάξεις του 6ταξίου Γυμνασίου. Αφού ήσαν συμμαθητές είναι απίθανο να είναι δύο της ίδιας τάξης. Ο Τσαμπούσης ενδεχομένως να είναι.
    Υ.Γ. Φυσικά, κάποιος μεγαλύτερος μπορεί άριστα να αναγνωρίσει τους εικονιζόμενους. Πιθανολογώ ότι ο πίσω μεσαίος (κοντούλης) είναι ο Χατζημιχαήλ ο Αριστείδης, αδελφός του Φάνη. Τι λές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεόφιλε για τον Τενεκετζή μου το είπαν παλιοί συμμαθητές τους και μάλλον είναι αυτός.
    Οσο και για τον Τσιαμπούση είναι μάλλον βέβαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αριστείδης Χατζημιχαήλ27 Ιουνίου 2009 στις 10:02 π.μ.

    Πράγματι στη φωτογραφία περιλαμβάνονται εκτός από τον μακαρίτη το Βασίλη τον Ξανθόπουλο από την ΣΤ' τάξη του Γυμνασίου, ο Βασίλης ο Τσιαμπούσης από την Δ', ο Βαγγέλης ο Φουντουκίδης από την Γ' και εγώ από την Β'. Δεν θυμάμαι τα ονόματα από τους παραστάτες της Α' και της Ε' τάξης. Είμαι σίγουρος όμως ότι περιλαμβάνονται στα πρακτικά του συλλόγου των καθηγητών του Γυμνασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστείδης Χατζημιχαήλ27 Ιουνίου 2009 στις 3:35 μ.μ.

    Τον Δημοσθένη τον Τενεκετζή θα τον βρείτε σημαιοφόρο στην αντίστοιχη φωτογραφία της 25ης Μαρτίου της ίδιας σχολικής χρονιάς, δηλαδή του 1970.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αριστείδης Χατζημιχαήλ27 Ιουνίου 2009 στις 3:48 μ.μ.

    Από παραδρομή έγραψα στο πρηγούμενο σχόλιο μου ότι η χρονιά που ήταν σημαιοφόρος ο Δημοσθένης Τενεκετζής ήταν το 1970, αντί για το 1969 που είναι το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστείδης Χατζημιχαήλ27 Ιουνίου 2009 στις 3:51 μ.μ.

    Η φωτογραφία με το Βασίλη σημαιοφόρο είναι του 1968, όχι του 1969.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναρτήστε το δικό σας σχόλιο