
Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2009 επαναφέρω σε πρώτο πλάνο την φωτογραφία από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1968
Διαφορά φάσης 41 ολόκληρων χρόνων !!!!!
1 9 2 8 - 2 0 0 9
μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με το σχολείο αλλά και στους ανθρώπους που έζησαν και εργάστηκαν στους χώρους του στις ακόλουθες διευθύνσεις
στην zisis1957@gmail.com
Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2009 επαναφέρω σε πρώτο πλάνο την φωτογραφία από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1968
Διαφορά φάσης 41 ολόκληρων χρόνων !!!!!
Στη πρώτη φωτογραφία μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής το 1964 με έργα μαθητών του Γυμνασίου Αρρένων.
Μεταξύ των εκθεμάτων των μαθητών του σχολείου κάποια όμορφα έργα του μαθητή τότε, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, που φαίνεται και στη φωτογραφία.
Σήμερα ο ζωγράφος και γλύπτης Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, είναι ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια του σχολείου μας θυμήθηκε όμορφες μαθητικές του στιγμές.
Μάλιστα μας είπε ότι κατά την διάρκεια της φοίτησης του έκανε πολλά σκίτσα όλων των καθηγητών του τότε αλλά και πολλών συμμαθητών του.
Κατ΄αρχή τον ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που μας έστειλε, και ελπίζουμε να βρεθούν
κάποια από τα σκίτσα της μαθητικής του ζωής που για κάποιους ανθρώπους ίσως έχουν ανεκτίμητη αξία.
Ισως μεγαλύτερη ακόμα και από το εξαιρετικό έργο του που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία με τίτλο Σύμπλεγμα αθλητών .
Κύριε Πρύτανη σας ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες και ελπίζουμε στο μέλλον να είστε κοντά μας σε κάποια εκδήλωση εδώ στη Δράμα.
Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ". Η νέα έκδοση είναι διορθωμένη και με πολλές νέες πληροφορίες και φωτογραφίες. Η επανέκδοση αποφασίστηκε μετά την πίεση των ενδιαφερομένων, αφού η προηγούμενη έκδοση είχε εξαντληθεί εδώ και καιρό. Καθοριστική ήταν η συμβολή της εταιρείας Raycap και του προέδρου της κ. Κ. Αποστολίδη, ο οποίος είναι και απόφοιτος του σχολείου μας. Το βιβλίο θα διατείθετε απο το σχολείο σε μία συμβολική τιμή αποκλειστικά και μόνο για την ενίχυση της σχολικής βιβλιοθήκης.
«Μουσάων νηόν τονδ’ ἐδείματο Ἑλλάς ἀρίστη μήτηρ, οἷς τέκεσιν, ἐσθλόν ἀγώνα φρεσίν. Τοισι δ’ ἀεθλεύουσιν ἐς οὐρανόν οὔνομ’ ἱκάνει ὅς τε ρ’ ἀριστεύει, καί κλέος πάτρη ἑή».
(Μετάφραση: Αυτόν το ναό των Μουσών, η Ελλάδα η αρίστη μάνα, τον έκτισε για τα παιδιά της, να είναι ευγενικός αγώνας πνεύματος. Το όνομα αυτών που αγωνίζονται για το βραβείο το ανυψώνει στον ουρανό και αυτός που αριστεύει φέρνει δόξα στην πατρίδα του.)